Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Een praktische introductie in de wereld van de massamedia.

Detail Summary
Datum 9 april 2019
Tijd 08:30 - 10:30

Waarom zou je je kostbare tijd en energie stoppen in media-optredens? Hoe trek je de aandacht van journalisten? En wat zijn de geheimen van een goed interview geven? Optredens in de media kunnen academische carrière een boost geven, maar ook schaden. Dit maakt een weloverwogen mediastrategie een vereiste voor elke onderzoeker.

Deze interactieve sessie laat je kennismaken met de wereld van de massamedia. Je leert hoe je jouw persoonlijke mediastrategie kunt formuleren  en hoe je proactief media-optredens kunt toepassen om jouw doelen te bereiken. Ook komt de manier waarop journalisten werken aan de orde en hoe je vindbaar voor hen wordt en hoe je ze geïnteresseerd krijgt in jouw onderzoek. Ten slotte zullen de basisbeginselen van het geven van een goed interview worden besproken. 

Trainers

Karin van den Boogaert heeft verschillende (wetenschaps)programma’s op radio en televisie gepresenteerd. Hermen Visser is wetenschapsjournalist. In 2015 hebben ze Science ON AIR opgericht, een bedrijf dat de werelden van wetenschap en media met elkaar verbindt en tot doel heeft meer wetenschap in de media te krijgen. Voor meer informatie zie https://www.scienceonair.com/ 

Datum en locatie

Datum: dinsdag 9 april van 8.30 - 11.00 uur
Locatie: UvA, Roeterseilandcampus, Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam, room REC 320.B B 3.07  

Voor wie?

De workshop staat alleen open voor onderzoekers van Amsterdam UMC, HvA, UvA en VU. Deelname is gratis maar registratie is verplicht. 

Deze workshop wordt in het Nederlands gegeven.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Caroline Kleine Staarman, PR Manager, op 020 - 59 86 916 of c.kleinestaarman@ixa.nl.

 

Register