Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bestuurslid worden

Wanneer er in het bestuur van de Centrale Promovendiraad een vacature ontstaat, dan worden promovendi via onze nieuwsbrief en via de nieuwsbrief van de betreffende faculteit opgeroepen om zich kandidaat te stellen voor bestuurslid.

Gegadigden moeten hun cv en een motivatiebrief insturen. Het bestuur van de Centrale Promovendiraad nodigt vervolgens sollicitanten uit voor een gesprek, en maakt op basis daarvan een selectie.

Als bestuurslid kun je je inzetten voor de belangen van je medepromovendi. Deelnemen in het bestuur is bovendien een goede manier om meer te weten te komen over de universiteit en je faculteit, en ervaring op te doen in universitaire bestuurlijke aangelegenheden.

Van bestuursleden wordt verwacht dat ze de maandelijkse bestuursvergaderingen van de Centrale Promovendiraad, de vergaderingen met de Rector Magnificus, en periodieke bijeenkomsten binnen hun faculteit bijwonen. Elk bestuurslid heeft een eigen functie, zoals voorzitter, penningmeester, secretaris of contactpersoon voor het Promovendi Netwerk Nederland. Overige taken worden over de bestuursleden verdeeld. Ter compensatie van zijn of haar inspanningen wordt het contract van een bestuurslid voor elk jaar dat hij of zij zitting neemt in het bestuur met een maand verlengd.