Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Organisatie

Onderzoeksscholen

Van deze interuniversitaire onderzoeksscholen is de UvA penvoerder:

 • Netherlands School of Communications Research

  NESCoR is de Nederlandse onderzoekschool Communicatiewetenschap. De school verricht onderzoek naar politieke, sociale, psychologische, culturele en economische aspecten van de communicatie- en informatiemaatschappij. Er is aandacht voor de productie en de inhoud, alsook voor de effecten van communicatie en informatie op bijvoorbeeld de publieke opinie en het individuele gedrag. Het onderzoek binnen NESCoR is met name gebaseerd op de empirisch-analytische traditie. De school verzorgt een eigen promotieopleidingsprogramma.

  Website NESCoR

 • Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)

  NICA is de Nederlandse landelijke onderzoeksschool gewijd aan cultuuranalyse, cultural studies en cultuurtheorie; in het algemeen aan interdisciplinair en theoretisch onderzoek in de geesteswetenschappen. De school biedt cursussen aan voor onderzoeksmasterstudenten en promovendi, en dient als een professioneel netwerk voor aangesloten wetenschappers. Op dit moment is de Universiteit van Amsterdam de penvoerder van NICA. De school staat open voor wetenschappers en studenten van alle Nederlandse universiteiten.

  Website Nica

 • Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)

  Het OSK is een landelijke organisatie die verschillende universiteiten, musea en instituten met elkaar verbindt. Het doel van de Onderzoekschool is om gespecialiseerd onderzoek op het gebied van de kunstgeschiedenis in stand te houden en te bevorderen door middel van haar onderwijsprogramma en de bijeenkomsten die zij regelmatig organiseert voor haar leden.

  Website Onderzoekschool Kunstgeschiedenis

 • Research School for Media Studies (RMeS)

  De Research School for Media Studies is opgericht ter bevordering van kennis omtrent media. De school biedt onderwijs aan jonge onderzoekers (zowel PhD's als RMA studenten), waarin zij kennis krijgen van klassieke en hedendaagse theorievorming en methoden. Lopende debatten en relevante ontwikkelingen binnen het onderzoeksveld komen daarbij ook aan bod.

  Website Research School for Media Studies