Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Honours aan de UvA

Honoursprogramma's

Wil je meer uitdaging tijdens je studie? In het honoursprogramma volg je extra vakken, zowel binnen als buiten je eigen bacheloropleiding. Je verdiept én verbreedt je leerstof.

Een honoursprogramma bestaat uit 30 studiepunten en volg je bovenop je gewone bacheloronderwijs. Ieder honoursprogramma bestaat uit vakken bij je eigen bachelor én uit interdisciplinaire honoursvakken die elders zijn georganiseerd, zoals door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS), de Vrije Universiteit (VU) en het Amsterdam University College (AUC).

Voor het volgen van het honoursprogramma gelden bepaalde ingangseisen. Ook voor het krijgen van een certificaat of van een aantekening van het honoursprogramma op je diploma gelden eisen. Check dit altijd bij je opleiding of faculteit.

Koen Vermeij over zijn ervaring als honoursstudent:

'Als je van plan bent in jezelf te investeren, is dit zeker een kans die je moet grijpen. Met wat extra tijd en moeite is het goed te doen. Motivatie is het belangrijkste.'

Overzicht honoursprogramma’s

Iedere bacheloropleiding of faculteit biedt een honoursprogramma voor de eigen studenten. Je vindt ze via onderstaande links:

Honoursprogramma Economie en Bedrijfskunde
Honoursprogramma Faculteit der Geesteswetenschappen (alle taal- en cultuuropleidingen)
Honoursprogramma Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Honoursprogramma Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE)
Honoursprogramma Geneeskunde
Honoursprogramma Tandheelkunde
Het talent- en honoursprogramma College Sociale Wetenschappen
Honoursprogramma Communicatiewetenschap
Honoursprogramma Pedagogische en Onderwijswetenschappen
Honoursprogramma Psychologie
Honoursprogramma Bèta-gamma
Honoursprogramma Biologie
Honoursprogramma Biomedische wetenschappen
Honoursprogramma Future Planet Studies
Honoursprogramma Informatica
Honoursprogramma Informatiekunde
Honoursprogramma Kunstmatige intelligentie
Honoursprogramma Natuurkunde
Honoursprogramma Psychobiologie
Honoursprogramma Scheikunde
Honoursprogramma Wiskunde
Honoursprogramma Liberal Arts and Sciences (AUC)

Interdisciplinaire honoursvakken

Naast de verdiepingsvakken bij je eigen studie/faculteit, volg je ook interdisciplinaire vakken buiten je eigen opleiding. In de werkgroepen werk je samen met honoursstudenten van andere studies.

Voor de start van ieder semester kun je meedoen aan een zogenaamde ‘Try Out Class', waarin je als honoursstudent kunt zien welke interdisciplinaire vakken er dat semester worden aangeboden.

Extra activiteiten
 

Summer Schools voor honoursstudenten

Naast je honoursprogramma ook meedoen aan een Summer School? Dan heb je deze mogelijkheden:

NWIB Summer School
Je verdiept je, samen met andere studenten, in stedelijk erfgoed in Athene, Florence, Rome en Sint-Petersburg. Dit gebeurt in samenwerking met Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB).  Als student ga je naar een van de genoemde steden om een onderzoek te doen naar stedelijk erfgoed.
Voor informatie over aanmelding:
Mieke Sillekens, M.S.Sillekens@uva.nl

Netherlands Asia Summer School (NAHSS)
Je krijgt de kans om een zomerprogramma te volgen in China. Je volgt onderwijs op een prestigieuze universiteit en werkt in een interdisciplinaire groep aan een project van een opdrachtgever.

Studievereniging Extensus

Sluit je aan bij studievereniging Extensus, speciaal voor honoursstudenten van de UvA en de VU. Doe mee aan de sociale, academische en professionele bijeenkomsten. Extensus biedt een waardevol netwerk voor honoursstudenten uit alle disciplines.

Honours Student Council

De Honours Student Council heeft als doel de kwaliteit van het honoursonderwijs vanuit de visie van de student te evalueren en te waarborgen. De Council bestaat uit studenten en is er voor alle honoursstudenten van de UvA en de VU.

Studenten op Roeterseiland Campus