Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Honoursprogramma's

De UvA stimuleert studenten met een hoog ambitieniveau. Wil je meer uit je studie halen en je talenten optimaal ontwikkelen? Kies dan voor een honoursprogramma.

Een honoursprogramma bestaat uit extra vakken met een studielast van minimaal een halfjaar (30 studiepunten) die je tijdens je bachelor volgt. 

Voor het volgen van het honoursprogramma gelden er bepaalde ingangseisen. En voor het krijgen van een certificaat of een aantekening van het honoursprogramma op het diploma, gelden er bepaalde uitgangseisen. Vraag bij je eigen faculteit of opleiding na hoe jouw honoursprogramma eruitziet of kijk in de online Studiegids.

Een deel van de honoursvakken zijn interfacultair. Als honoursstudent kun je je voor die vakken aanmelden bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA. Je kunt ook een honoursvak volgen bij de VU of het AUC.

'Laat het honoursprogramma je niet afschrikken. Met wat extra tijd en moeite is het goed te doen. Motivatie is het belangrijkst. Als je van plan bent in jezelf te investeren, is dit zeker een kans die je moet grijpen.'

Koen Vermeij vertelt over zijn ervaringen als honoursstudent.

Lees hier het hele verhaal van Koen