Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Studiekeuze Kick-off: vrijdag 14 juni 2019

Dé open dag voor 4 vwo

De Studiekeuze Kick-off is een goede start van je keuzeproces, zeker als je nog helemaal niet weet wat je wilt. Laat je inspireren door UvA-studenten en ontdek jouw interesses en de studies die daarbij passen.

Met welke vragen wil jij je straks bezighouden?

Tijdens de Studiekeuze Kick-off bezoek je presentaties over een actueel thema, bijvoorbeeld:

  • Wat betekent de klimaatverandering voor Nederland?
  • Hoe beïnvloeden social media jouw leven?
  • Welke invloed gaan zelfrijdende auto’s hebben op de maatschappij?

In iedere presentatie vertellen studenten van vier of vijf verschillende opleidingen hoe zij vanuit hun opleiding naar deze thema’s kijken. Zo ontdek je welke invalshoek jou aanspreekt, waar de studies over gaan, waarin ze van elkaar verschillen en op welke studies je je verder wilt oriënteren. Je kunt kiezen uit 15 verschillende thema’s. Je kunt je voor zoveel rondes aanmelden als je zelf wilt.

Op de hoogte blijven?

Laat je gegevens achter en we mailen je zodra de inschrijving voor de Studiekeuze Kick-off opent.

Houd me op de hoogte

Programma

Het programma is binnenkort bekend. Hier alvast informatie over de algemene ronde.

Algemene ronde ‘Hoe kies ik een studie?

Naast de themarondes is er de ronde ‘Hoe kies ik een studie?’. Dit is een ronde met nuttige tips over hoe je een studie vindt die bij je past. Studiekeuzecoaches leggen uit welke stappen je kunt nemen om een studiekeuze te maken. Studenten vertellen hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en over hun ervaringen met studeren aan de UvA. We gaan je niet vertellen wát je kunt kiezen, maar helpen je op weg met praktische stappen om tot een keuze te komen.

Tijd en locatie

De Studiekeuze Kick-off is op 14 juni van 09.30u tot 16.16u. De rondes duren 45 minuten. Locatie is Oudemanhuispoort 4-6  te Amsterdam.

Ouders/verzorgers/begeleiders

De Studiekeuze Kick-off is alleen voor scholieren. Ouders, verzorgers of begeleiders kunnen niet mee de zalen in vanwege de beperkte capaciteit. Zij kunnen in tussentijd bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Allard Pierson Museum van de UvA, op vijf minuten lopen van de Oudemanhuispoort. 

Bekijk het videoverslag van de Studiekeuze Kickoff van 2018