Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Studiekeuze Kick-off: vrijdag 14 juni 2019

Dé open dag voor 4 en 5 vwo

De Studiekeuze Kick-off is een goede start van je keuzeproces, zeker als je nog helemaal niet weet wat je wilt. Laat je inspireren door UvA-studenten en ontdek jouw interesses en de studies die daarbij passen. Je kunt je nu aanmelden.

Met welke vragen wil jij je straks bezighouden?

Tijdens de Studiekeuze Kick-off bezoek je presentaties over een actueel thema, bijvoorbeeld:

  • Wat betekent de klimaatverandering voor Nederland?
  • Hoe beïnvloeden social media jouw leven?
  • Welke invloed gaan zelfrijdende auto’s hebben op de maatschappij?

In iedere presentatie vertellen studenten van vier of vijf verschillende opleidingen hoe zij vanuit hun opleiding naar deze thema’s kijken. Zo ontdek je welke invalshoek jou aanspreekt, waar de studies over gaan, waarin ze van elkaar verschillen en op welke studies je je verder wilt oriënteren. Je kunt kiezen uit 15 verschillende thema’s. Je kunt je voor zoveel rondes aanmelden als je zelf wilt.

Download het programma (pdf)

Aanmelden Studiekeuze Kick-off

Thema's Studiekeuze Kick-off

In het schema zie je welke thema's er allemaal zijn en welke studies daaraan meedoen.

UvA Studiekeuze Kick-off 2019 thema's
Download het schema (pdf)

Weten wat je kunt gaan studeren met jouw profiel? Bekijk dan dit overzicht (pdf).
Ga naar bacheloropleidingen voor een overzicht van alle bachelors die je bij ons kunt volgen.

Algemene ronde ‘Hoe kies ik een studie?

Naast de themarondes is er de ronde ‘Hoe kies ik een studie?’. Dit is een ronde met nuttige tips over hoe je een studie vindt die bij je past. Studiekeuzecoaches leggen uit welke stappen je kunt nemen om een studiekeuze te maken. Studenten vertellen hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en over hun ervaringen met studeren aan de UvA. We gaan je niet vertellen wát je kunt kiezen, maar helpen je op weg met praktische stappen om tot een keuze te komen.

Praktische vragen?

Heb je tijdens de Studiekeuze Kick-off praktische vragen over studeren aan de UvA? Een medewerker van de Central Student Service Desk is aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Tijd en locatie

De Studiekeuze Kick-off is op 14 juni van 09.30 uur tot 16.16 uur. De rondes duren 45 minuten. Locatie is Oudemanhuispoort 4-6  te Amsterdam.

Ouders/verzorgers/begeleiders

De Studiekeuze Kick-off is alleen voor scholieren. Ouders, verzorgers of begeleiders kunnen niet mee de zalen in vanwege de beperkte capaciteit. Zij kunnen in de tussentijd bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Allard Pierson Museum van de UvA, op vijf minuten lopen van de Oudemanhuispoort.