Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Proefstudeerweek

Verdiepen in je studiekeuze, voor 5/6 vwo

Tijdens de Proefstudeerweek kun je je verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep. Diverse opleidingen bieden een proefcollege aan. Je hoeft dus alleen aanwezig te zijn op de dag(en) dat jouw opleiding proefstuderen biedt.

Information in English

Houd me op de hoogte

Je kunt je nog niet aanmelden voor de UvA Proefstudeerweek in het najaar. Als je je gegevens achterlaat, houden we je op de hoogte wanneer de aanmelding opent.

Houd me op de hoogte

Proefstuderen in het kort

In de Proefstudeerweek kun je je verdiepen in een studie. Diverse opleidingen bieden een proefcollege aan. Je hoeft dus alleen aanwezig te zijn op de dag(en) dat jouw opleiding proefstuderen biedt. Je krijgt tijdens proefstuderen geen informatie over toelatingseisen; deze informatie vind je op de opleidingspagina. Ook vind je daar informatie over het studieprogramma.

  • Wat: volg een hoorcollege, practicum en/of werkgroep
  • Wanneer: najaar 2019
  • Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.

Let op: Proefstuderen is een studiekeuzeactiviteit voor studiekiezers, het is niet de bedoeling dat je ouders, verzorgers of andere begeleiders meeneemt!

Alternatief voor de Proefstudeerweek: Student voor een dag

Doet de studie van jouw interesse niet mee aan Proefstudeerweek? Je kunt ook een dagdeel Student voor een dag zijn. Het verschil is dat je dan zelf een afspraak maakt met de opleiding/student. De Proefstudeerweek vindt plaats op een vast moment en je volgt deze lessen samen met andere vwo'ers.