Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

UvA Student voor een dag

Meelopen met een student, volg een college of werkgroep

Wil je zelf ervaren hoe het is bij de opleiding van jouw interesse? Word dan een dag student! Bij de meeste opleidingen ga je met een student mee naar een bestaand college. Bij Rechten en Communicatiewetenschap volg je een (speciaal voor jou ontworpen) langer programma.

Bij Student voor een dag volg je meestal een bestaand college. Soms is het misschien wat lastig om het college te begrijpen, omdat de studenten al even bezig zijn met het vak. Het doel van deze activiteit is dan ook vooral het proeven van de sfeer bij de opleiding. Je krijgt dus geen algemeen beeld van de gehele studie, maar bezoekt de campus, ontmoet studenten en kunt al je vragen stellen aan de student die jou begeleidt.

Als je deelneemt aan Student voor een dag bij de opleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht of Communicatiewetenschap/ Communication Science volg je geen regulier college, maar volg je een speciaal programma samen met andere studiekiezers. Je kunt al je vragen stellen aan studenten en docenten en bezoekt de campus.

Voor wie?

Dit is een verdiepende activiteit. We gaan er dus vanuit dat je de algemene informatie over de opleiding al hebt gekregen op de UvA Bachelordag, of hebt gelezen op de website.

  • Je zit in 5 of 6 vwo of je hebt je diploma al gehaald.
  • Je hebt je ingelezen in (het programma van) de opleiding waar je wilt meelopen. Je hebt de opleidingstekst op het web bestudeerd (en eventueel de folder gedownload).
  • Je hebt al een voorlichtingsdag van deze opleiding bezocht, zoals de opleidingsronde op de UvA Bachelordag.

Aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor Student voor een dag.

Meld je aan

Checklist met vragen die je kunt stellen

Bereid je goed voor op Student voor een dag. Naast het lezen van de opleidingsinformatie op de website, is het ook handig om vooraf al te bedenken welke vragen je wilt stellen zodat je niets vergeet. Deze checklist helpt je daarbij.

Download de checklist