Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Informatie voor ouders

Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kun je een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Hier vind je tips om je kind te begeleiden bij het maken van een studiekeuze.

Hoe kies je een studie?

We bieden aankomende studenten allerlei informatie en handvatten om met hun studiekeuze aan de slag te gaan. Op  deze pagina vind je als ouder/verzorger meer informatie over het studiekeuzeproces en studeren aan de universiteit. Ook wordt er ingegaan op de verschillen tussen hbo en universiteit.

Voorlichtingsavond voor ouders

Een aantal keer per jaar organiseren we – samen met de Hogeschool van Amsterdam – een voorlichtingsavond voor ouders. Ervaren studiekeuzecoaches geven inzicht in het studiekeuzeproces en je krijgt concrete handvatten waarmee je samen met je kind aan de slag kunt. Er zijn online voorlichtingen en voorlichtingen op locatie (Sciencepark, Amsterdam).

Data voorlichtingen 2019-2020

  • 7 oktober 2019
  • 27 januari 2020

In de Agenda vind je de nadere activiteiten en kun je je opgeven.

Bekijk de webinar voor ouders

De UvA en HvA hebben ook een webinar voor ouders van studiekiezers. Ervaren studiekeuzecoaches geven inzicht in het studiekeuzeproces. Deze online informatiesessie kun je hieronder zien.

Video wordt geladen..

UvA Bachelordag

Als ouder ben je ook van harte welkom op de  UvA Bachelordag. Op deze open dag geven alle opleidingen voorlichting en zijn er op de voorlichtingsmarkt standjes te bezoeken.

Daarnaast is er een Studiekeuzeplein op diverse locaties waar ouders en aankomend studenten terechtkunnen met al hun vragen rondom studiekeuze.

Lees meer over de UvA Bachelordag