Arbeidsrecht

De master Arbeidsrecht is een dynamische opleiding, gedoceerd door topdocenten en prominenten in het arbeidsrecht.De arbeidsmarkt is continu in beweging. Nieuwe ondernemingsvormen verschijnen onder de noemer van de crowd economy of gig economy. Een voorbeeld is Uber, die allerlei mensen aan het werk heeft zonder formele verbintenis. Ook wordt steeds meer werk verricht door zelfstandigen zonder personeel. Velen werken de facto als werknemer, maar genieten niet de bescherming van het arbeidsrecht.

Niet alleen aan de kant van de werkende vinden verschuivingen plaats, ook ‘de werkgever’ verandert. Dit soort ontwikkelingen plaatst de maatschappij voor allerlei arbeidsrechtelijke dilemma’s. Maar in dit veelzijdige vakgebied draait het ook om ontslagrecht, cao-recht en socialezekerheidsrecht.

Labour law capital Arbeidsrecht

De UvA was de eerste Nederlandse universiteit met een masteropleiding in het arbeidsrecht. Dit brengt belangrijke voordelen met zich mee: we hebben een langdurige, nauwe samenwerking met Amsterdamse onderzoeksinstituten en kunnen putten uit zowel diepgaande als brede academische kennis dankzij de lange geschiedenis van de opleiding.

We bieden een studieprogramma dat ook geschikt is voor een combinatie van werken en studeren en we staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is de ‘labour law capital’ met al zijn gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

Je leert veel over vragen waar iedereen mee te maken heeft.

– Masterstudent Vilijam Georgiev

 

De inhoud van de master Arbeidsrecht

Via deze opleiding krijg je toegang tot een grote bron van kennis op het gebied van het arbeidsrecht. Hier heb je duidelijk profijt van tijdens én na je studie:

  • we hebben een eigen academisch onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid: het AIAS-HSI
  • je krijgt college van UvA-topdocenten, toponderzoekers, en beleidsadviseurs van onderzoeksinstituten en maatschappelijke organisaties met veel ervaring in de beroepspraktijk
  • de opleiding speelt in op de actualiteit, omdat arbeidsrecht altijd in beweging is
  • onze studie heeft een persoonlijk karakter; de sfeer is informeel en er zijn veel studenten actief in de vakgroep.

Voor wie is de master Arbeidsrecht bedoeld?

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid en de bijbehorende dynamiek? Ben je maatschappelijk betrokken en vind je goede carrièreperspectieven belangrijk? Dan past deze studie goed bij jou.

Direct inschrijven

De master Arbeidsrecht is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit. Werkende juristen met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma hebben ook direct toegang tot de masteropleiding. Je kunt starten in september of februari en de mogelijkheid bestaat om de studie in deeltijd te volgen.

Master studenten

Arbeidsrecht is al jaren een van de meest gevraagde juridische specialisaties.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van je master Arbeidsrecht heb je veel mogelijkheden. Je kunt als arbeidsjurist bijvoorbeeld terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Maar ook functies binnen de traditionele togaberoepen (advocatuur en rechterlijke macht) zijn binnen handbereik. En mocht je meer interesse hebben in een wetenschappelijke carrière, dan biedt de master je daarvoor ook een prima start.

Kerngegevens


Diploma
LLM Arbeidsrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60222

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid